20 Aralık 2014 Cumartesi

Cengiz Göllü'yü kaybettik!

Türk voleybolunun duayen ismi, camiamızın Cengiz Ağabey’i, Bayan Milli Takımlar Eski Koordinatörü Cengiz Göllü’nün vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.
Voleybolextra.com olarak; Cengiz Ağabey’imize Allah’tan rahmet; ailesi, sevenleri ve tüm voleybol camiamıza başsağlığı dileriz.
Voleybola ve bize verdiğin tüm emekler için teşekkür ederiz Allah rahmet eylesin.
Cengiz Göllü kimdir?
1938 yılında Ankara’da doğan Cengiz Göllü, 1955’ten 2011’e kadar 56 yıl aralıksız olarak voleybola hizmet etti.
Hem Milli Takımlarda hem de kulüplerde sporcu, antrenör ve yönetici olarak çok sayıda başarıya imza atan Cengiz Göllü, Türkiye’de voleybolun gelişimine önemli katkı yaptı. Yarım asırdan daha uzun bir süre sporla iç içe yaşayan Göllü, Türk voleybolunun bugün bulunduğu noktaya gelmesinde büyük pay sahibi oldu.
Eczacıbaşı, Galatasaray, Karşıyaka ve Beşiktaş gibi takımlarda görev yapan ve Eczacıbaşı Bayan Voleybol Takımı ile üst üste 17 şampiyonluk yaşayarak elde edilmesi zor bir başarıya imza atan Cengiz Göllü, 2007-2011 yılları arasında ise Bayan Milli Takımlar Koordinatörü olarak görev yaptı. Cengiz Göllü, spor hayatının ilk yıllarında voleybolun yanı sıra futbol, basketbol ve hentbolla da ilgilendi.
Not: Cenazesi ile ilgili bilgiler daha sonra duyurulacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder